Käyttöohje

Voit ladata käyttöohjeen tästä pdf-muodossa. Lisäksi käyttöturvallisuustiedote.


Käyttöohje puutarhureille taimien talvisuojaukseen:
Kaada taimiruukut maahan kyljelleen ettei kerry vettä ja jäätä. Voit ohentaa EcoKoivu Karkotetta noin 20-50% vedellä. Ruiskuta taimialueen ympäristö (myös laitimmaisten taimien päälle joissa ei ole vihreitä lehtiä). Kertakäsittely syksyllä riittää koko taimialueen suojaukseen talveksi.

Samoin paakkutaimien suojaus. Lehtipuissa kun lehdet ovat varisseet tai kellastuneet, voi ruiskuttaa myös taimien päälle. Havupuiden paakkutaimien suojauksessa varo ruiskuttamasta neulasia.


Omenapuun istutus:
Sekoita koivuhiilimursketta (raekoko 0-10mm) istutuksessa käytettävän mullan sekaan 15%, samaa sekoitusta voi käyttää myös kukkapenkkeihin ja pensaiden istutukseen. Istuta omenapuu kohopenkkiin, pintaan katteeksi koivuhiilimursketta (raekoko 10-16mm).

Koivuhiilimurske omenapuun juurella

Omenapuun ympärille voi pystyttää EcoKoivulla käsitellyn raja-aidan viiden senttimetrin syvyyteen, sekä aidan ympäristön ruiskutus EcoKoivulla pitää myyrät poissa omenapuun juuristosta.

Raja-aidan tulisi olla tiheä ja tukeva, mielellään kotimaisesta puusta. Alla olevassa kuvassa 2,5m pitkä ja 20cm korkea Pyhäjoen Puu Oy:n valmistama raja-aita, joka on käsitelty EcoKoivulla. Valmiiksi käsiteltyjä raja-aitoja saat myös meiltä, kysy lisää!